Maya Projecten
Maya Projecten | mayadaudey888@hotmail.com
Muurschilderingen

Deze muurschildering is een onderdeel van een rode natuurstenen trap van de architect Gaudi uit zijn ontworpen kathedraal van Barcelona. Aangebracht op een wand in de hal van een appartementen flat in Amstelveen. We hebben deze hal in zijn geheel vorm gegeven in opdracht van de project ontwikkelaar. De 6 zuilen van een marmerimitatie voorzien, in rouge royal, het patroon van de natuurstenen vloer ontworpen, en 4 natuurstenen bankjes ontworpen en geplaatst. Doordat de hal erg laag is en het gebouw erg hoog, waren we geïnspireerd een afbeelding te schilderen waar veel diepte uit spreekt. 

 Op de fundamenten van het oude kasteel van Bokhoven staat tegenwoordig een particuliere woning Met aansluitend een overdekt zwembad. Dit zwembad, is enkele jaren geleden gerenoveerd. De eigenaars kozen voor een muurschildering. Wij zijn samen met de opdrachtgevers in gesprek gegaan om invulling te geven aan hun wensen. Tijdens dit proces zijn er drie ontwerpen gemaakt. Twee van deze ontwerpen betroffen, een Japans onderwater tafereel met drie vrouwelijke parelvissers, en een voorstelling met dansende figuren in rode steen uit een Cambodjaanse tempel.

  Uiteindelijk is er voor het derde ontwerp gekozen n.l. een mythologische voorstelling t.W.Vissen welke voorkomen in een mozaïekvloer uit pompei. De achtergrond is in een donkere indigo geschilderd.De vissen in een transparante verf, daarna geconserveerd met een vernis die bestand is tegen zonlicht en chemische invloeden.

 

Groene appel, granny smit, geschilderd in een kantoren complex in s’hertogenbosch (pettelaarpark). Gehele hal ingericht met geel gekapitonneerd vloerkleed, gele plastik fauteuils  van Philip Starck en 3d reuzen imitatie sansevieria’s in terracotta bloempotten.  

 

^